Percuma penghantaran ekspres ke seluruh dunia dengan tempah minimum JPY15,000

Denimio Blog

Denimio's Official Blog!

Semak warna denim Anda - merah, hijau dan biru!

Kita semua suka jeans dengan warna indigo kontras. Warna gelap klasik ini sangat cantik dan memaparkan warna baru semasa proses fading dari masa ke masa. Sesetengah daripada Anda suka fading kontras dengan tidak mencuci jins untuk masa yang lama dan beberapa suka gaya "lembut" vintaj vintaj dengan warna yang lebih ringan di mana Anda mencuci seluar jeans Anda seberapa kerap yang Anda boleh. Ramai di antara Anda juga memilih untuk menyimpan warna indigo asli jeans selama mungkin.

Dalam bentuk klasiknya, seluar jeans itu berwarna dengan warna indigo asli (Indigo tulen tanpa sebarang bahan tambahan lain) mempunyai warna konkrit berwarna biru. Kami tidak menyebut warna semulajadi tumbuh-tumbuhan, tetapi mengenai kaedah pewarnaan kimia. Warna asli indigo telah dibangunkan sejak 1865 oleh ahli kimia Jerman Igonannom von Bauer atas dasar sintesis bahan nitrobenzaldehyde dan aseton.

Pada mulanya, seluar jeans denim mempunyai penampilan yang sama (sekurang-kurangnya dari segi warna), tetapi beberapa elemen mungkin berbeza. Pertama sekali, pewarna kurang lebih pekat akan memberikan warna lebih atau kurang gelap pada benang seluar jeans. Warna ini akan menghasilkan rupa yang berbeza. Aditif khas sering digunakan (seperti menambah sulfida untuk pewarnaan), memberikan warna Indigo yang berbeza. Kami akan memberikan Anda maklumat tentang pelbagai warna denim.

Redcast Denim - seluar jeans ini mempunyai warna ungu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Watak ini boleh disemak secara langsung di bawah sinar matahari. Sekiranya Anda membandingkan seluar jeans klasik "indigo tulen" dan seluar jeans redcast, maka Anda dapat melihat perbezaan yang jelas, lebih jelas lagi dalam proses fading.

Greencast Denim - warna jeans indigo ini mempunyai sedikit warna "hijau".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lebih tepat lagi, ia adalah warna "gelombang lautan". Kadang-kadang greencast denim dibuat lebih ringan, pada masa lain warna lebih tebal dan tertumpu. Warna hijau boleh didapati semasa proses jahitan pudar. Kadang-kadang paparan denim greencast ditekankan dengan benang weft unbleached (mungkin berwarna kelabu atau beige).

Sekarang bahawa kita bercakap tentang perbezaan denim, kami akan memberikan Anda beberapa contoh denim redcast dan greencast kepada Anda. Anda mungkin hanya mencari koleksi yang menarik minat Anda. Pertama sekali, mari kita lihat beberapa pilihan denim greencast.

ONI DENIM
546ZR 20OZ SECRET DENIM TIGHT STRAIGHT
Model Oni Denim 546-I terbuat dari secret Denim yang terkenal dengan warna kehijauan jelas. Watak ini ditekankan oleh penggunaan filamen benang weft berwarna beige (benang pada bahagian belakang).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONI-575DGC 20OZ DEEP GREEN CAST LOW TENSION SEMI-TIGHT STRAIGHT

ONI-575DGCSV 20OZ DEEP GREEN CAST LOW TENSION SEMI-TIGHT STRAIGHT "SELVEDGE POCKETS"

 

Versi model ke 575 Oni dibuat dari versi denim terkini. Ia adalah denim deep green cast. Tekstur denim ini mempunyai benang ketegangan yang rendah dengan unsur nep yang jelas pada penampilan depan. Ia mempunyai warna kontras yang lebih gelap dan tebal dengan warna kehijauan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONI DENIM
622GC-KHN 16OZ GREEN CAST KIHANNEN RELAX TAPERED

Pilihan yang menarik untuk Anda yang menikmati keunikan denim dan tekstur "menegak". Greencast Kihannen denim mempunyai "jalur" unik dan ketebalan yang berbeza, yang akan menunjukkan hasil yang indah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kini kita semak contoh denim redcast.

BURGUS PLUS
850-16 LOT.850 TAPERED SLIM STRAIGHT 16OZ. RED CAST DENIM ( ONE WASHED)

Syarikat Burgus Plus cuba untuk bereksperimen bukan sahaja dengan tekstur dan berat denim, tetapi juga warna. Kini model popular 850, yang dihasilkan dalam beberapa versi berbeza. Dalam kes ini, ia adalah denim dengan berat 16OZ, di mana benang itu berwarna redcast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TANUKI
RCMST1 16.5OZ RED CAST MIYAKO SLIM TRADITION

 

TANUKI
RCT1 16.5OZ RED CAST TAPERED

Syarikat Tanuki Jeans juga bereksperimen dengan denim dari segi teknik pewarna. Model sempit Tanuki dan meruncing ditawarkan dalam versi denim redcast. Di bawah matahari, watak ini sangat jelas dengan warna violet merah denim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Di samping itu, denim Tanuki ini menggunakan jahitan merah dan poket burlap yang diperbuat daripada fabrik merah berpetak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadi, jika Anda berminat dengan seluar jeans raw denim klasik Jepun, Anda tentu tidak akan berhenti di seluar jeans "universal" :) "Dunia Denim" sangat mencabar dan penuh penerokaan. Jika Anda mempunyai seluar jeans dengan warna gelap indigo tradisional, pasti Anda ingin mencuba satu lagi denim warna baru. Denim dengan warna kehijauan atau kemerahan akan berubah warna secara indah dari semasa ke semasa.